marsvinkaninerhonslundehundlogo

honseluke

Litt om mitt hønsestell


Mine høner har luken åpen hele den varme årstiden. Da går de ut tidlig om morgenen, og inn og legger seg når det mørkner. De trives godt ute, og er for det meste ute på sommeren, selv når det regner. Jeg lar de gå ute helt til det blir en 5-10 kuldegrader. Når jeg ser at de for det meste er inne i huset, stenger jeg luka for vinteren.

Hønsehuset mitt er 1,5 x 4 m, mens hønsegården er 3 x 12 m. Hønene har tilgang til vann og kraftfor inne i huset, våtfor forer jeg med ute så fort de slipper ut etter vinteren, mens de på vinteren også får dette inne.

 

hoensihuset171109

 

De har foringsautomat som henger så høyt at de ikke søler så mye. På sommeren får de deler av kraftforet spredd på bakken, slik at de kan gå og plukke. Dette liker de veldig godt.

Inventaret i hønsehuset mitt har jeg laget selv. Her har de sittepinner av orekvister jeg har skrellet barken av. De er festa i spor på et skrått listverk på veggen, og stramma med kjetting for ikke å falle ned. Opphenget til vannautomaten er også hjemmesnekret med en hylle over vanntroa, slik at ikke hønene skal sette seg på vannkoppen og skite i vannet.

Copyright (C) 2010 Hollendertunet