marsvinkaninerhonslundehundlogo

Kaninhopping er kjempefin trim for kaninen, og en artig aktivitet å gjøre sammen med kaninen din. Jeg har selv drevet med kaninhopping, og var med og startet Modum Hoppegruppe i 2001. Gruppa heter nå Modum og omegn kaninhoppere. hoppekanin

Små raser egner seg best til hopping. Både dvergveddere og hollendere, som jeg avler opp, er perfekte hoppekaniner. Det er moro å se hvor stor glede en kanin har av å trene med hinder.

For at du skal begynne å trene med kaninen din, trenger du en sele som passer til kroppen dens. Det er her viktig å passe på at du kan få inn to fingre mellom båndet både rundt halsen og kroppen dens, samt at bakre sele ikke gnager på framlabbene, men er plassert ca. 2 cm bak disse. Du trenger et bånd som er så langt at du ikke gir kaninen din wiplash hver gang den hopper over et hinder. Spør gjerne din lokale hoppeklubb om hvor du får tak i slike seler og bånd.

sele

 

baand

I tillegg kan det være gøy å ha noen hinder å øve på hjemme. Det finnes regler for hvordan hindre som brukes i konkuranser skal se ut, men hvis du skal lage deg hinder hjemme, trenger du bare tenke på at hindrene skal ha løse pinner som detter ned hvis kaninen kommer bort i de. Dette for at ikke kaninen skal skade seg. Hindrene bør være av tre. Til pinner kan du bruke elektrikkerrør. Ønsker du å kjøpe de proffe hindrene, kan du kontakte Libra Artic.


hinder
Copyright (C) 2010 Hollendertunet